Cand vine vorba despre cursuri de dans pentru copii Bucuresti, expertii sunt de acord ca dansul este o activitate minunata pentru copiii de toate varstele. Nu numai ca este o forma excelenta de exercitiu si miscare fizica, dar, de asemenea, copiii invata coordonarea, ritmul si increderea in sine, inspira creativitatea si exprimarea de sine. Exista insa mai multe puncte importante pe care trebuie sa le iei in calcul inainte de a inscrie copilul la cursuri de dans copii Bucuresti , cum ar fi costul, angajamentul, varsta adecvata si stilul de dans. Iata 3 intrebari (si raspunsuri) pe care fiecare parinte trebuie sa le ia in considerare in ceea ce priveste lectiile de dans pentru copii.

 

1. Ce varsta ar trebui sa aiba copilul pentru a incepe sa ia cursuri de dans la o scoala de dans pentru copii in Bucuresti?

 Clasele de dans pentru copii sunt oferite pentru copii cu varsta minima de 4 ani. Cu toate acestea,aceste clase tind sa se concentreze mai mult pe dans pentru distractie si predarea abilitatilor de baza de coordonare, mai degraba decat de dezvoltarea unei tehnici reale.

 De obicei, la varsta de 6 ani, majoritatea copiilor pot sa inceapa tehnica de invatare. Copilul ar trebui sa fie capabil sa acorde atentie, sa urmeze instructiunile profesorului si sa faca fata criticilor usoare. Cei mai multi instructori ii incurajeaza pe copii sa inceapa odata cu varsta de 5 ani pentru a putea asimila corect din instructiunile pe care le ofera instructorul de dans.

De asemenea, este potrivit sa astepti pana cand copilul tau isi exprima interesul pentru dans si abia dupa aceea sa il inscrii la un curs de dans potrivit pentru dorintele cat si pentru nevoile lui. Scolile de dans ofera clase introductive de dans care sunt impartite dupa varsta si nivel de calificare (de exemplu, clasa de incepatori pentru adolescenti sau adolescenti).

2.Ce tip de dans este cel mai potrivit pentru copilul meu?

Cele mai multe scoli de dans impart clasa de dans dupa varsta si nivelul de abilitate. De exemplu, multe scoli de dans ofera un fel de cursuri introductive de pre-balet pentru copii de la varsta de 4 pana la 5 ani. Acest tip de curs se concentreaza pe dezvoltarea competentelor de coordonare si fitness, introducand vocabularul dansului si creand o atmosfera distractiva in care copiii pot invata sa iubeasca a dansa. Aceste sesiuni pot dura de la o jumatate de ora pana la o ora intreaga si de obicei se intalnesc o data pe saptamana.

 Urmatorul nivel de clasa este in mod obisnuit orientat spre copii cu varste cuprinse intre 6 si 12. Aceste clase sunt mai structurate. Ei incep sa predea tehnici fundamentale de dans, coordonare fizica si muzicalitate. Aceste clase pot introduce, de asemenea, varietati de dans, altele decat baletul, cum ar fi jazzul, valsul sau rumba. Clasele pentru aceasta varsta si nivelul de calificare se intalnesc de obicei o data sau de doua ori pe saptamana si dureaza de la 30 minute pana la o ora si jumatate.

 Dupa varsta de 8 ani, copiii sunt de obicei impartiti in clase pe baza nivelului de calificare. Clasele devin mult mai structurate, de obicei concentrandu-se pe un singur stil de dans. Copiii care sunt seriosi in ceea ce priveste dansul sunt incurajati sa ia mai mult de o ora de dans pe saptamana pentru a-si imbunatati abilitatile. Clasele pot fi cursuri de dans pentru balet, jazz, hip hop, dans sportiv si modern. Clasele, care pot fi destul de intense, pot dura de la o ora la doua ore sau mai mult.

 

3.Ce ar trebui sa caut atunci cand aleg o scoala de dans pentru copii?

 Inainte de a alege o scoala de dans, afla exact ceea ce copilul tau spera sa obtina din lectiile de dans. Ce este cel mai important despre dans? A se distra? Invata tehnica potrivita? Concursuri? Daca copilul tau se gandeste la dans ca la un hobby, cauta o scoala de dans mai informala, care pune un accent redus pe concursuri si recitale.Daca copilul tau demonstreaza pasiune si pricepere pentru dans, ai putea dori sa cauti o scoala de dans mai tehnica,  a carei clase se bazeaza pe tehnica si disciplina.

 Cand esti in cautarea scolii de dans perfecte pentru copilul tau, adreseaza cateva intrebari instructorilor de dans:

Ce filosofie de dans au?

Scopul lor principal este de a invata copiii sa se bucure de dans sau de a invata copiii tehnici de dans adecvate?

Sau pentru a modela si a forma dansatori profesionisti?

Punand aceste intrebari vei reusi sa gasesti o scoala de dans a carei filozofie se potriveste cu a ta.

 

4.Sfaturile noastre despre cursurile de dans:

Acestea sunt doar cateva intrebari si raspunsuri pentru a putea incepe sa discutati despre lectiile de dans pentru
copii. Clasele de dans pot fi atat consumatoare de timp cat si costisitoare, deci nu uita cea mai importanta intrebare a tuturor: Copilul se bucura de dans?

 Daca raspunsul este da, atunci cauta scoala de dans potrivita pentru copilul si nevoile lui.

Pentru copiii de toate varstele, dansul poate fi o activitate distractiva, provocatoare, care il va invata fundamentele care vor dura o viata.